2021. okt 29.

Delfináriumban jártunk

írta: Andi82
Delfináriumban jártunk

Múlt héten mind a három gyerekem itthon volt – őszi szünet. Gondoltuk ez egy jó alkalom arra, hogy felhasználjuk a 2 éve vett delfinárium jegyeket.

Jó volt, szép volt, de másnap valaki felhívta a figyelmem mennyire szenvednek szegény delfinek ezekben a delfináriumokban. Várható életkoruk is csak fele annak, amit a természetes környezetükben élhetnének. Szóval azt hiszem ez volt az utolsó delfinárium látogatásom.

20211029_160814.jpg

20211029_160544.jpg

Ez nem állatkert, sokkal kisebb, 1 óra alatt bőven meg lehet mindent nézni. Mi olyan 4 órát töltöttünk ott. Megvártuk a showt is, ami egy 30 perces műsor. Igazából a show része nem több 10 percnél, de megnézhettünk egy kis filmet is közben, ahol a delfinekről sok érdekességet tanulhattunk.

20211018_115358.jpg

A delfinárium nagy része kültéri. Ezért nem kellett az oltás meglétét igazolni. A vendéglátóhelységekbe elvileg csak védettséget igazoló QR-kóddal lehet bemenni. A terasz rész enélkül is használható. 
Mivel mi vittük szendvicset és ásványvizet, éttermeket nem vettük igénybe.

A show viszont beltéri, de ide se kellett QR-kód, még maszk sem. Mindenkinek megmondták hova ülhet, családok között 3 üres széknek kellett lennie. Egy háztartásban élők/együtt érkezők ülhettek egymás mellett. Így mi öten egymás mellett ültünk, de mind a két oldalon három-három szék szabad maradt.

 

Van pár játszótér a gyerekeknek, kisebbeknek és nagyobbaknak is. Itt elég sok időt töltöttünk. Lívia, Damian és Emma is jókat szórakozott. 

20211029_160702.jpg

Szerintem a mostani belépők nagyon drágák. 3 éves kortól 21 euró személyenként. 10 euró a parkolás. Vijaynek, nekem és 3 gyereknek 115 euró lenne parkolással együtt. Plusz benzin.

Ahogy mindenhol, Hollandiában is vannak különböző pontgyűjtő akciók. Mi mindig ugyanabból a szupermarketből rendeljük a heti élelmiszert, így jó sok pontunk szokott lenni. 2 éve lehetőség volt nagyon olcsó delfinárium jegyeket szerezni ezen pontok beszámításával. A 4 jegy összesen került olyan 20-30 euróba. Akkor még Emma 2 éves volt, neki nem kellett belépő.

Aztán jött a koronavírus. Minden bezárt, a jegyek felhasználhatóságát kitolták pár hónappal, majd megint pár hónappal és így tovább.
Most, már egy jó ideje nyitva van minden. A jegyek pedig a hónap végén járnának le, így gondoltuk az őszi szünet és Lívia születésnapja tökéletes időpont a delfinek meglátogatására. 

Emmának nem vettünk külön jegyet. 2 éves vagy 4? Nem nagy különbség. :)

Szólj hozzá

delfin mindennapjaink delfinárium koronavírus koronavírus Hollandiában élet Hollandiában