2021. okt 29.

Lívia 14 éves lett

írta: Andi82
Lívia 14 éves lett

Múlt héten Lívia születésnapját ünnepeltük. 14 éves igazi kis vagány csaj, akinek mindig van mondanivalója. Igen, azt hiszem ez a legjellemzőbb ismertetőjele: egyfolytában beszél, de imádnivaló. 

Jó kis szülinapja volt. Őszi szünetben ünnepelt, így egy egész hétre elfelejthette a sulit.

Itthon felköszöntöttük, voltak ajándékok, díszítés, szép torta. Bár igazi nagy tortát nem szoktunk venni, csak ilyen piciket, mert túl sok szülinapot ünneplünk szinte egyszerre. Így mindenki kis tortát kap, mire az enyémhez érünk már torta sincs, csak egy tortaszelet, gyertyával. 

20211021_075248.jpg

20211021_075508.jpg

Egy napot a delfináriumban töltöttünk.

Következő napon a „lovas barátnői” kikölcsönöztek egy lovat egész napra, így azt a napot a lovardában töltötte. A ló kölcsönzés elég olcsó, de csak azoknak, akik odajárnak lovagolni és legalább 4-es szinten. Az egész napos kölcsönzés nem egész napos lovaglást jelent, hanem maximum 2 órát, amit szünetekkel lehet tenni. Tanár vagy felszerelés nem jár mellé. Emellett a lovat etetni, itatni kell, megtisztítani. Szeretgetni. 

Kölcsönzés 40 euróba kerül.
Egy havi lovaglás, heti egyszer 1 óra: 100 euró.
1 magánóra tanárral: 100 euró.

A havi díjhoz és a magánórához képest olcsó, de ahogy említettem, csak azok vehetik ezt igénybe, akik már jól tudnak lovagolni, normálisan bánnak az állatokkal és be vannak íratva a klubhoz, tehát fizetik a havi 100 eurót.
A kölcsönzés fel sincs tüntetve a weboldalukon, mert külön kell kérvényezni és az ott dolgozók eldöntik kinek lehet, kinek nem.
Líviának talán ez volt a legnagyobb ajándék. Imádja a lovakat, a barátnőit is. Szuper napja volt.

20211018_110948.jpg

Egy napot a nagyszülőknél töltve ünnepelt.

Egyet pedig a nagynénjével, aki Hágába vitte egy nagy shopping körútra.

És egyet az osztálytársaival a városunkban levő vásáron töltöttek.

kermis.jpg

Szólj hozzá

nagylány 14 éves mindennapjaink Hollandia élet Hollandiában